Odlingen

Här håller jag till så mycket jag kan.

Så långt som möjligt vill jag odla det jag använder i mina produkter själv. Jag har förmånen att ha ett växthus hemma i trädgården och sen hyr jag plats i ett större växthus bara några minuter bort. Trädgården har gott om frukt och bär. När inte det räcker till har jag snälla vänner och bekanta som låter mig plocka det som är i överflöd hos dem. Sen skadar det inte att ha kontakter med odlarna runt om i bygden, för det är ju inte alltid den egna odlingen ger de man tänkt.
Lokala råvaror ska det vara i alla fall. Och kan jag göra nått gott av det som hos andra annars skulle gå till spillo tycker jag det är ett fint sätt att ta tillvara på det råvaror vi har.



Om det inte redan är tydligt så är chili en stor grej för mig. Älskar naturligtvis att äta chili. Men det är något speciellt med själva växterna också. Det finns nästan oändligt många varianter. Olika färger och former, små plantor och höga plantor, blommar i olika färger och naturligtvis smakvariationerna. Vissa är heta och kryddiga, andra milda och fruktiga, en del med citrus toner och några mer beska.
Att hitta rätt sort som förstärker smakerna på ett spännande sätt i den produkt jag tänt göra är också en del av skapandet som utmanar mig att fortsätta odla nya sorter.